keskiviikko 4. toukokuuta 2011

FishMaster course/Kalamestarikurrsi 2011, Theme: The Best fish food for 300 people

FishMaster course/Kalamestarikurrsi 2011, Theme: The Best fish food for 300 people

MISSION
What is the best fish food and does the people eat it ? We made in our FishMaster course two of them and the people like of our : PESTO SALMON AND ORANGE SALMON.
These fish food was in the menu for 300 school stutend and staff memebers in Uusikaupunki, Novida School of Finland.

TEHTÄVÄ
Tehdä Kalamestarikoulutuksessamme suurkeittiössä 300 ihmiselle Novida aikuiskoulutus- instituutissa Uudessakaupungissa ...kala lounas.
Teimme ja ideoimme tämän hetken kaksi... TOP kalaruokaa Suomessa: Pestolohta ja Appelsiinilohta.
Nämä ruuat saivat hyvän vastaanoton esimerkkinä suomalaisesta toimivasta....lähiruuasta. Hyvä näin.

***************
A P P E L S I I NI L O H I

TEHTÄVÄ 4.5.2011
Tehdä Kalamestarikoulutuksessamme suurkeittiössä 300 ihmiselle Novida aikuiskoulutus- instituutissa Uudessakaupungissa ...kala lounas.
Teimme ja ideoimme tämän hetken kaksi... TOP kalaruokaa Suomessa: Pestolohta ja Appelsiinilohta.
Nämä ruuat saivat hyvän vastaanoton esimerkkinä suomalaisesta toimivasta....lähiruuasta. Hyvä näin.Kalamestarikurssilaisten piti ideoida ja valmistaa, joku TOP 10:een kuuluva kalaruoka 300 oppilaalle.
Valintamme oli:
Pesto- ja Appelsiinilohi.
Raaka-aineena ; tuore kirjolohi 40 kg sekä mausteet
40 kiloa tuoretta (tässä tapauksessa teurastuspäivä 28/7/2011=laittopäivä 4/5/2011), katkaistiin, pyyhittiin ja maustettiin. Huom ! Kiinniitä huomiota kalan teurastuspäivään ja sen tuoreuteen. ”Mitä tuoreempana saat sen, sitä parempaa se on pannullasi”.

MAUSTEET
-sitruunapippuri ( sopii tähän, muuten käytä vain hiekoitukseen)
Huom! sitruunapippurissa on jo suolaa, valitse sellainen mausteseos, jossa mahdollisimman vähän
lisäaineita eli kirjain koodeja. Älä lisää tässä vaiheessa suolaa….suolapurkki kuuluu pöytään.
-appelsiinin punaista kuoriosaa
-sitruunan mehua
-tilliä
-korppujauhoa

PAISTAMINEN
Käytä rypsiöljyä tai oliiviöljyä ja nokare voita. Ensin lihapuolelta ja sitten hauduta hieman nahkapuolelta. Älä paista kuivaksi. Kalan ja eritoten lihan voi tumpelo pilata liialla paistamisella. Lohta voi syödä raakanakin. Paistamisen taidetta: ensin kovalla siten, että tulee pieni kalvo ja hyvä ruskistus, kalan valkuainen ei juoksetu ja sitten toiselta puolelta hauduttamalla. Sama pätee loimukalaan, nesteet eivät saa juosta ulos kalan sisältä. Sivele paistamisvaiheessa sitruunamehulla.

KORISTELU
Lisää appelsiinin siivuja ja samoin sitruunan. Sitruunaa voit vielä puristaa lautasella kalan päälle. Tillin latvaoksat ovat hyviä ja samoin pieninä paloina vartta menee kalan päällä mukavasti suuhun.

HYVÄKSYNTÄ
Kala.... lähiruokana sai hyvän vastaanoton. Tekemämme ; Pesto Lohi ja Appelsiini Lohi, kuuluvat ehkä tämänhetken moderneiden suomalaisten kalaruokien TOP 10:een.
Monet maistoivat ruokaa ja pitivät kaloistamme. Kiitos Teille siitä.
Kalaa syömällä muutaman kerran viikossa ja omaa kasvojaan hieman auringossa pitämällä keväisin....saa kaiken D- vitamiinin, jonka tarvitsee. Kalaruoka on muutenkin....tosi terveellistä, kevyttä ja maistuvaa, kun sen laittaa oikein, vaatii kalantoimittajilta....kalan tuoreena. Asiakkaana.. Sinä olet oikeassa.
Bon Apeti.
© Kalamestarit/julu 2011

The Fish Master Course of Finland

The Fish Master Course of Finlan
2010-2012
Parainen of Finland
kalakoulu.fi/

kalakoulu.fi/

Motto&Why:
What kind of fish is the ; Salpa Sarpa, Finnish (Juovabogia) ?
Scourse:

www.flickr.com/photos/julu/5374993609/in/set-721576250939...
#
Kalamestarikoulutus
Turun AmKK/Kalatalous ja ympäristöinstituutti
Novida/Uusikaupunki

MIKSI ...?
"Minkälainen kala on "Juovabogia, (Sarpa Salpa) ?
VIITE:
www.flickr.com/photos/julu/5374993609/in/set-721576250939...

Ei kommentteja: